Leer me kennen

eigenaar, Dichter en illustrator bij Kaart & Go

Hi, ik ben MARGOT!

Een verschil maken en iets toevoegen op een betekenisvolle manier. Dat is iets wat ik altijd heb gewild. 
Maar waar begin je, en hoe kom je erachter in welke vorm en op welke manier je dat wilt gaan doen?

Ik begon bij het schrijven van liedjes. Daarmee wilde ik een verschil maken. Ik schreef elke dag A4tjes vol met teksten, in het Engels. Deze gingen over break ups, depressieve gevoelens, angsten, tegenslagen en met een hoge uitzondering over iets leuks. Schrijven was duidelijk mijn uitlaatklep voor wanneer ik mij niet goed voelde, en wilde hierin een steun zijn voor anderen die zich net zo voelden. Maar om die liedjes ook echt naar voren te brengen door middel van optredens, was minder mijn ding. Mijn keel kneep vaak dicht van de zenuwen en hierdoor kon ik niet het gevoel overbrengen op de manier hoe ik dat graag wilde. 

Fast forward naar een paar jaar later toen ik dacht, die steun die ik aan anderen wil bieden, die komt vast goed van pas bij iets met een zorgopleiding. Zo ben ik begonnen aan mijn opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening en heb ik een aantal jaar in de zorg gewerkt. Maar toch was dit het ook niet helemaal. ‘Hoe kan het dat dit me zoveel energie kost en ik helemaal leeg ben aan het einde van de dag’, dacht ik. ‘Er moet toch een andere manier zijn om een steun te zijn voor anderen, zonder dat het ten koste gaat van mijzelf.’  

Mijn ondernemersverhaal begon toen ik een verschil wilde maken...

Een paar jaar later werd Kaart & Go geboren, de mix tussen creativiteit en zorg, waarin ik beide stukjes van mijzelf kwijt kan. Maar dan in het Nederlands.
Met mijn gedichtjes wil ik een verschil maken en iets toevoegen.
Misschien zet het jou (of de ontvanger) aan het denken, laat het je dichterbij je gevoel komen, haal je er steun uit of kijk je hierdoor iets liefdevoller naar jezelf. Misschien helpt het zelfs een beetje extra liefde de wereld in.
Een hele idealistische gedachte voor een ‘kaartjesmaker’, dat erken ik, maar dat ben ik misschien ook wel, idealistisch. Want nog geschoten is altijd mis, en dat zou toch zonde zijn!

Toen vond ik een gulden middenweg

Ik wil jou helpen om de boodschap over te brengen waar je zelf nog de woorden voor zoekt.

EEN KIJKJE IN MIJN 

                 creatieve proces

Emoties en ervaringen, van mij of van mensen om mij heen, probeer ik te vangen in tekst.
Eerst begin ik in steekwoorden op te schrijven van wat er in mij op komt en daarna ga ik pas uitvogelen hoe ik het over wil brengen in een pakkend gedichtje.

(HEB JE HEM AL GESPOT OP HET 

Door gewoon maar te beginnen, met de gedachte dat het vooral niet mooi hoeft te zijn, krijg ik vaak nieuwe ideeën! Lekker kliederen is de beste remedie voor  een gebrek aan directe inspiratie.

Yuki is mijn kleine helper die vaak bij me ligt als ik aan het werk ben. Een dosis aan Yuki's knuffels helpen ook nog eens voor bewuste rustmomentjes.

knuffelkater kaartje?)

kaartjes bekijken

... en dat leidt tot de kaartjes van Kaart & Go!

Volg jij Kaart & Go al?

Helpt jou om de boodschap over te brengen waar je zelf nog de woorden voor zoekt.

Kaart & Go

Menu